top of page

Ten Feet from Stardom

Hun stemmen zijn vaak wereldberoemd, maar hun carrière speelt zich af in de schaduw van de wereldsterren: de backingvocalisten.

 

Want wat zou ‘Gimme Shelter’ van de Rolling Stones zijn zonder het vocale vuurwerk van Merry Clayton? En ook ‘The Great Gig in the Sky’ van Pink Floyd zou zonder de messcherpe zang van Clare Torry maar een mager beestje zijn. Bij het grote publiek zijn ze niet gekend, maar geliefd worden ze door miljoenen wereldwijd.

 

Ook hier in België hebben we van die briljante backingvocalisten rondlopen. Stemmen die al sinds jaar en dag het zout in de pap vormen van optredens en albums van legendarische artiesten, zowel nationaal, als internationaal. Chaka Khan, The Pointer Sisters, Clouseau, Rick Ashley, Cat Stevens, Sister Sledge, Black Box Revelation, Arno; de lijst is even eindeloos als indrukwekkend.

 

En nu zetten deze vier gouden stemmen eindelijk zichzelf eens in de spotlights: Nina Babet, Monique Harcum, Chantal en Steve Kashala. Begeleid door Bert Gielen op piano en DJ Grazzhoppa op draaitafels brengen ze de hoogtepunten van hun muzikale helden terug tot de naakte essentie: melodie, harmonie & groove!

 

Nina Babet, Monique Harcum, Chantal en Steve Kashala : zang

Bert Gielen : piano

DJ Grazzhoppa : turntables

foto TFFS 2022.jpg
  • YouTube
  • YouTube

Jurgen Muyldermans van Gemeente Zemst over Ten Feet from Stardom: "Het was heel fijn om jullie  te kunnen ontvangen in GC de Melkerij. Wat een prachtig optreden, het was het wachten meer dan waard.  Ik hoop dat jullie in veel meer theaters en culturele centra worden geboekt want dat verdient dit programma zeer zeker. Wat een talenten!"

bottom of page