Quintessence(*) Big Band

(*) Kwintessens: “Dat waar het in wezen om gaat, het wezenlijke van een zaak of gebeurtenis, de kern van de zaak, het hart, het niet-materiële.”

 

 

Quintessence BigBand  is een professioneel orkest bestaande uit de top van de nieuwste generatie Belgische (jazz)muzikanten dat samenkomt voor het hart van de zaak: muziek maken!

Creatieve duizendpoten als ze zijn, werken ze steeds aan meerdere projecten tegelijk : 

 

DREAMIN'

Wanneer je de gedachten de vrije loop laat, ontstaat er een brede kijk op wat er met een big band mogelijk is. Dan kiemen er eigen composities. Dan ontluikt een nieuwe generatie Belgische
componisten die samen met jonge Belgische jazzmuzikanten haar licht laat schijnen op de toekomst van de Belgische Big Band muziek, in haar absolute essentie, als in een gemeenschappelijke droom.
Dreamin’ is een programma van de Quintessence Bigband in zijn puurste vorm, met origineel werk uit eigen rangen van onder andere Gabriele DiFranco, Manten Van Gils en Jan Van Moer

QBB feat. IBERNICE MCBEAN : Here's to Ella

Jazzzangeres Ella Fitzgerald zou in april 2017 honderd jaar geworden zijn. En dat viert de Quintessence BigBand met Ibernice McBean in een stijlvolle hoofdrol. De Nederlandse zangeres met Surinaamse roots heeft haar strepen verdiend: ze is vocal coach bij The Voice van Vlaanderen, gastprofessor aan het conservatorium van Gent en zangeres bij Motown Supremacy. 

 

Here’s to Ella volgt de carrière van Lady Ella: van haar debuut op 17-jarige leeftijd in het Apollo-theater tot haar laatste publieke optreden in 1993. Kersverse arrangementen van Manten Van Gils drukt de Quintessence-stempel op deze klassiekers. 

 

QBB en PAUL MICHIELS

Samen met de Quintessence Big Band demonstreert Paul Michiels hoe een crooner anno 2018 kan klinken.
In deze unieke samenwerking swingen Paul Michiels & de Quintessence BigBand u door een avond vol oude én nieuwe meezingers en klassiekers, speciaal voor deze gelegenheid helemaal herwerkt.

Ook enkele  Soulsister-klassiekers, zoals The way to your heart, komen aan bod.

 

Bezetting:

5 saxofoons, 5 trompetten, 4 trombones, drum, piano, bas, gitaar

Website QBB

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Wild Side

© 2018 Walk on the Wild Side

  • Facebook - Wild Side
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle