Fidelio Strijkkwartet

Het Fidelio Strijkkwartet werd opgericht door Ann Engels in 1985.

 

Het kwartet heeft een uniek en gedurfd repertoire opgebouwd dat onder meer puur klassiek maar bijvoorbeeld ook jazz, filmmuziek en Oosterse muziek omvat.

 

Het kwartet speelt ook arrangementen, zodat in zowat alle genres unieke producties kunnen uitgewerkt worden.

 

Voor het uitwerken van haar muzikale producties kiest Fidelio zorgvuldig haar partners en solisten uit. De afgelopen jaren werkte het onder meer samen met Greet De Keyser (journaliste), Warre Borgmans (acteur), Hilde Van Mieghem (actrice en filmmaker), Marc Matthys (klassiek- en jazzpianist & componist), Anne Cambier (sopraan), Cristel De Meulder (sopraan), Alain De Rudder (trompet), Xue Wen Gao (Chinese erhu), Sylvia Broeckaert (presentatrice), Annemarie Coebergh (presentatrice).

 

Het Fidelio Strijkkwartet verzorgde doorheen de jaren talrijke optredens voor muziekfestivals, culturele centra, de Vlaamse Regering, verenigingen, bedrijven en particulieren in België en in het buitenland.

 

Het was betrokken bij de opnames van de muziek van beide films van Hilde Van Mieghem, muziek die gecomponeerd werd door Bert Joris. Ook maakte het opnames voor diverse reclamefilms.

 

Het strijkkwartet Fidelio kent de waarde van het concertpodium maar schuwt als klasse live-muziekensemble ook de rol van sfeerbrenger niet bij privé-feesten en top-events. 

© 2018 Walk on the Wild Side

  • Facebook - Wild Side
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle